Chocolade met een hart

Soms kom je ze tegen. Van die vrouwen die HET gewoon hebben. Stoer en ondernemend, vrouwelijk en met passie. Emma en ik togen voor wat city vibes naar de Amsterdam en streken neer voor een lunch bij Vinnies. Overigens een echte aanrader voor een eerlijke en heerlijke lunch in een kleine gezellige tent met vriendelijke medewerkers op de Haarlemmerstraat. Wij hadden afgesproken met Emma (ja nog een Emma) van DamLekker.

IMG_7146.jpg

Tijdens een strooptocht over de Haarlemmerstraat en Jordaan kwamen wij bij een aantal wat kleinere winkels die zich richten op duurzame en biologische producten, zoals Nukuhiva en Delicious Foods de chocolade treasures van Damlekker tegen. Bij navraag kregen wij te horen dat een lokale Amsterdamse dit prachtigs leverde. “Het begon met liefde voor echt voedsel, zo stond ik op markten en evenementen met mijn zelfgemaakte chocolade repen gemaakt van de beste ingrediënten. Inmiddels heb ik dat wat professioneler opgezet maar ik werk nog steeds alleen met cacao van boeren waarvan ik weet dat ze een goede prijs hebben gekregen voor hun product.  Ik gebruik organische producten maar ook de verpakking is gemaakt van gerecycled materiaal en bedrukt met natuurlijke inkt en de choco wordt handmatig ingepakt”, aldus de bevlogen Emma.

Er zijn verschillende smaken verkrijgbaar, zoals chocolade repen met gedroogde vijgen, cacao nibs/zeezout, hazelnoten en chocohearts met fruit van het seizoen, alles op natuurlijke basis.

Photo 04-09-2018, 00 10 28.jpg

Maar aangezien Emma ECHT bevlogen en besmet is met het choco virus heeft ze deze liefde gecombineerd met een andere passie: oldtimers & auto’s. Op haar site Damlekker -love the companyname!- biedt Emma tours aan die je langs Amsterdamse en andere typisch Hollandse hotpots voeren, zij combineert dit met bezoek aan de beste chocolade makers of een mogelijkheid tot het maken van je eigen chocolade.

De chocolade is een lust voor het oog maar is volmaakt met de toegevoegde passie & liefde van Emma. Wij hebben deze chocolade hearts gemaakt met vers fruit toegevoegd aan heerlijke verwenpakketten of stel zelf een pakket samen en stuur deze zoete liefde toe aan iemand die je hier heel blij mee gaat maken!

 

LEES OOK