Surfend naar de zomer

Wat gaan we deze zomer doen?

Met de nog redelijk koude en donkere avonden is niets lekkerder dan surfend op zoek naar de ideale zonbestemming. Ik hoef geen moeite te doen, de marketing machine vindt mij vanzelf. Want PANG, schiet mij maar neer. Ja ik ben de doelgroep: de tweeverdiener met opgroeiende kinderen, het drukke gezin dat houdt van het goede leven, wonend in de Randstad. Kom maar door met die huisjes van Eliza was here of Karin’s Choice (of is dat eigenlijk een en dezelfde organisatie?). Nou ja, goed dat was dus zo. Met twee tieners is het afgelegen huisje niet meer zo leuk, want waar ze vroeger nog blij waren met steentjes gooien en bogen maken is de belangrijkste vraag nu of er wifi is en andere verveelde pubers om mee te hangen.

Dus gaan we -voor wat meer actie en contact met leeftijdsgenoten- de afgelopen jaren naar campings. Zelf ben ik er niet zo dol op maar manlief en kids kan je niet blijer maken. Het zal een soort oerding zijn. Wel kan ik me op zo’n camping helemaal tegoed doen aan een heimelijk genoegen: gluren bij de buren. Op de zorgvuldig geselecteerde camping (charmecamping | rustiek kamperen en natuurlijk via bijzondere camping) observeer ik trends en markeer kampeertypes. Maar verder generaliseer ik helemaal niet.

Wie heeft het leukste afwasteiltje?

Vorig jaar signaleerde ik de trend van de emaillen afwasbakken al dus dit jaar pak ik goed door. Want we staan dan wel op de camping maar we zijn heus niet truttig of burgerlijk. We hebben een robuuste brandweer bus op de kop getikt en omgetoverd tot slaappaleis. De hippie-sjieke caravan van de buurman steekt er wat povertjes bij af. Hoewel ik wat jaloers ben op de Jeep met slaap cabine die –gezien de stickers op de zijkant- ook mee heeft gereden in de Parijs-Dakar race. Vast heel handig in dit woeste Franse landschap.

De Types

Ver verheven ben ik boven de De Waard types. Het type dat iedere dag de tent uitveegt en waarbij de wandelschoenen keurig in het gelid voor de tent staan. Ik kijk neer op de Chateau liefhebbers, die niet eens getracht hebben een retro gordijntje op te hangen maar hun voortent met jaren tachtig blauw-roze bloemen koestert. Het uitklapkar stel kan ik nog wel waarderen. Klik Klak Klaar en ohhh wat een handig droogrekje voor aan de boom hebben zij mee! Uren kan ik me vermaken met het kijken naar handige camping gadgets: complete keukeneilanden komen de auto uitrollen.

Mij krijg je niet gek

NATUURLIJK maken wij geen deel uit van het camping volk. Inspiratie doen we op bij caravanity, dan snel door naar de Noordermarkt voor een leuk lapje voor de gordijnen en straks rijg ik een slinger van schelpen. God, kijk ons eens leuk en apart zijn. Ik ben een vrijbuiter en denk buiten de kaders, kijk VPRO en drink dit jaar cider. En dit alles vertaalt zich in mijn gepimpte caravan.
Mij krijg je niet gek.

ZusenZomer Hamamdoeken

Maar wat is dan de beste vakantie outfit? Eigenlijk weten we dit al jaren: espandrilles, hamamdoek, hoed en zonnebril. Dat plus een makkelijk jurkje en een korte broek met wat hemdjes. Meer hebben we niet nodig. Hoe het dan toch kan dat de auto weer volgeladen zit?

Als we dan toch naar de camping gaan, dan het liefst zo stijlvol mogelijk. Dus hebben we een keuze gemaakt uit de prachtige collectie hamamdoeken van het label ZusenZomer. Twee ondernemende zussen met een goede neus voor trends en kleuren. Sla om, hoed en zonnebril op en gluren maar! Er is vast wel iemand die jij ontzettend blij gaat maken met een giftset vol frisse treasures, waaronder een mooie hamamdoek.

Was het maar vast zomer..

 

 

 

LEES OOK