Maatje 36

Begin januari weet ik het zeker: komende zomer zit ik in maatje 36 op de Toscaanse heuvels, of in de Provence of nou ja…de achtertuin is ook goed. Maar wel in maatje 36.

Droom lekker verder

In die droom ben ik ook 10 cm langer, met een weelderige bos haar waar je alleen maar mee hoeft te schudden en het zit al goed. Ellenlange wimpers en een glanzende huid. Dat allemaal omdat ik nu en nu echt heeeel gezond ga leven.

Want je weet het eigenlijk wel: snelle koolhydraten vermijden, genoeg vezels/groenten/peulvruchten, zo puur en natuurlijk mogelijk.  Boodschappen doe ik op de fiets en die mooie roze sportschoenen zijn al gekocht. Ach zo moeilijk is het niet en ik hou me keurig aan mijn zelfopgelegde schema.

giftbox Tea Lover

De werkelijkheid

Tot het weekend is en ik met vriendinnen onder het genot van een fles wijn of 2 het leven eens goed doorneem. Of hormonaal huilend voor Spoorloos lig met een emmertje ijs. En een vrijdagmiddagborrel zonder bitterballen is toch niet compleet….

Strak wordt het weer voorjaar en gooien we de auto vol met tent, luchtbed, leesvoer en 1.2 kind. Natuurlijk pas ik tegen die tijd nevernooitniet in dat gedroomde maatje 36. De paniek slaat in maart al toe en ik voel me moedeloos. Verdrietig en lichtelijk wanhopig scheur ik die zak chips -voor de kinderen duhh- open.

Perfectie is saai

Maar waarom eigenlijk zo moedeloos? Nee misschien voldoen we niet aan het zelf opgelegde ideaalbeeld. Alleen Miss Perfect eet de hele dag groenten met een bleekselderij shake toe. Maar perfectie is saai. Niets zo irritant als die vage bekende die alleen maar sport, aan een glas wijn nipt -waar zij 1 glas drinkt heb jij de fles al leeg- en na twee hapjes écht niets meer op kan, zoooo vol. Doodeng.

giftbox food mood

Kleine stapjes groot effect

Wij hebben prachtige kookboeken met gezonde recepten van Sarah Britton en Ottolenghi, boeken met thee en sap inspiratie, handige drinkbottles om al dit lekkers in mee te nemen en meer dan genoeg goodies om mijn voornemens om te zetten in doelen. Aan de spullen ligt het niet:). Kies de producten die nodig hebt of om je vriendin/moeder met goede voornemens te steunen bij de Build Your Own box of kies de Ready Made Giftboxes vol healthy stuff.

Maatje 36 is zeer waarschijnlijk niet haalbaar maar uit frustratie het complete schap met Franse kaasjes uitproberen brengt me niet dichter bij mijn doel. Opgeven is geen optie. Dus ga ik  iedere keer weer die dialoog met mezelf aan: wil ik dit nu echt opeten of voel ik me liever fit en gezond? Het zijn de kleine stapjes die het hem doen. Volgende zomer pas ik misschien wel in een maatje kleiner. En misschien ook niet maar…..gaan we gebukt onder frustraties in verhullend gewaad onder de parasol zitten of staan we met dit lichaam volop in de zon? Ik kies voor de zon.

LEES OOK